Segerglädje

Kläder, Mode, Design

Nyheter

Byxdress

15 nov 2020

/byxdress1.jpg

I våras sydde jag den här byxdressen som jag hade hoppats att ha till sommaren vid festliga tillfällen...nu kom pandemin emellan och mångs festligheter fick tyvärr ställas in så jag har ännu inte haft möjlighet att ha den på mig, men jag hoppas det blir av nästa vår/sommar! Jag har använt mig av två olika mönster, ett för överdelen och ett för byxdelen, och sedan har jag passat ihop dem båda genom att prova, prova, prova och prova igen så proportionerna kändes rätt. Den är sydd i stretchjersey och har knytning på axeln samt fickor i sidorna.

Hälsningar och glädje från Maria

Tiger Queen

19 maj 2020

En skön mjuk mysig stor onepiece i tigermönstrad velour, GRRRR! 

/tiger-queen-1-segergladje.jpg

Hälsningar och glädje från Maria

Djurmönstrad tröja med bar axel

14 apr 2020

För ett par veckor sen var jag på Ohlssons Tyger och köpte ett nytt symönster samt två olika tyger för en billig rea-penning. En av mönstrena var detta McCalls M7836. Redan när jag kom hem hade jag klart för mig vad jag skulle sy av det ena djurmönstrade tyget jag köpt och jag gjorde en enkel skiss på min idé direkt. På min provdocka där det färdigsydda plagget nu hänger valde jag att låta en färgglad polotröja få synas vid vänstra axeln, men den kan förstås också bäras som den är med bar axel, som på McCalls-mönstret. Bäst att se till att använda tröjan nu innan det blir vår på riktigt och man vill ha mer vårlika färger på sig!

Hälsningar och glädje från Maria

/djurmonstrad-troja-med-bar-axel-april-2020.jpg

ONEPYJAMAS

23 feb 2020

De här killarna bär ett plagg som jag valt att kalla ONEPYJAMAS, en mix mellan en onepiece och en pyjamas. De är sydda i jersey, har blixtlås på sidan fram, mobilficka på bröstet och hängare där bak. Till onepyjamasen tillhör en trekantig numreread hängare. Även toppluvorna som modellerna gömmer sig i är av jersey. Mönstret är från ONION och har nummer 6015. Håll utkik efter fler ONEPYJAMAS med tillhörande hängare här på Segerglädje, färg och form på dem står ännu skrivet i stjärnorna!

Hälsningar och glädje från Maria

/onepyjamas-1.jpg

/onepyjamas-2.jpg

Försäljning

8 sep 2019

Försäljning på butik Nålsögat

Några av mina Segerglädje-plagg finns nu till försäljning i nyöppnade butiken Nålsögat Stil & Textil på Öster i Nyköping: adress Östra Storgatan 11 (gamla Adolf Johnsson-butiken):

https://m.facebook.com/nalsogat/?tsid=0.9931224131678482&source=result 

/nalsogat.jpg

/nalsogat-svart-kavaj-brun-sammet.jpg

 

Nytt byxmönster

31 jan 2019

/svarta-byxor-med-blixtlas.jpg

Dags att prova ett nytt mönster! Det här mönstret hittade jag i en av mina Burdatidningar. Mönstret är inte figursytt utan bak- och framsida ser likadana ut. Tyget är ett stretchtyg med jeanskänsla. En bred resår är insydd i linningen och ett kraftigt blixtlås som ger en fejkad gylf fram är den enda dekorationen. Mönstret finns tillgängligt på Burdas hemsida från tidning nr 8/2018 Modell #131.

Hälsningar och glädje från Maria

Filips hängare

22 mar 2018

Våra goda vänners lilla kille Filip såg dagens ljus i november förra året och när vi fick träffa den lilla guldklimpen först gången fick han den här hängaren. Precis som förut när jag gjort hängare är den gjord "från grunden" genom att såga till och sandpappra en träbit i passande storlek och sedan betsa med äggskalsfärg. Fåglarna och namnet är målade med akrylfärg och sedan lackas hela hängaren innan två krokar skruvas fast.

Välkommen till världen Filip!

Hälsningar och glädje från Maria

/filips-hangare-png.jpg

GOD JUL 2017!

23 dec 2017

/image.jpg

I väntan på våren...

15 mar 2017

I väntan på våren....målade jag igår lite vårkänslor. Den översta är målad med torrpasteller och den längst ner är gjord i akvarell, trädstammen skapades genom att jag blåste ut luft genom ett sugrör och så bildades grenverket. 

Hälsningar och glädje från Maria

/2017-03-08-21-40-37.jpg /2017-03-08-21-42-55.jpg

One-piece overaller

10 jan 2017

Innan jul hade jultomten en smärre massproducering av one-piece overaller. Jag sydde tre stycken i mjukt och varmt mörkgrått sweatshirttyg med kraftiga blixtlås fram i mottagarnas accentfärger blått, grönt och rött. De är rejält tilltagna i storlek både för att kunna få plats att mysa ordentligt men också för att ha rum för snabbt växande killar. Mönstret jag använde kommer från ONION och har nummer 6015. Fotomodellerna var glada men får här agera inkognito....

Hälsningar och glädje från Maria

/one-piece-killarna-2016.jpg

Halsband

21 nov 2016

Sommaren och hösten har varit fullspäckade. Och roliga! Min fina symaskin har fått ägna sig åt kanske mindre roliga saker (i alla fall tycker man nog det om man är symaskin); den har mest fått reparera, sy om och ändra kläder. Så på min provdocka hänger ända sedan i våras detta asymmetriska halsband i silver och med svarta pärlor som jag gjorde när vi träffades och hade smyckestillverkning med goda vänner i våras. Så kul att skapa (!) men förstås ännu roligare att vara tillsammans med sina vänner!

Hälsningar och glädje från Maria

/halsband-nyporna.jpg

 

 

SKÖN SOMMAR!

31 jul 2016

/image.jpg

Jacka i återvinningens namn

24 jan 2016

/jacka-i-atervinngens-namn.jpg

Efter ännu en djupdykning i mitt digra tygförråd fann jag detta rutiga tyg som jag använde till att göra en jacka där det förlängda framstycket slängs över axeln och ner på ryggen. Ett spänne, som jag också hittade i mina gömmor, håller kvar tyget på axeln. Jackan behöll jag vid en rensning i garderoben och genom att sprätta bort framstyckena samt delar av ärmarna och sy på det rutiga tyget fick den därmed ett ”andra liv”.

Glädje och hälsningar från Maria

God Jul & Gott Nytt År!

20 dec 2015

/julkort-segergladje-2015.jpg

Kurs i Mönsterkonstruktion - Liv

15 dec 2015

/toile.jpg

I höst har jag gått ännu en kurs på Folkuniversitetet, denna gång en kurs i Mönsterkonstruktion för liv (överdel). I kursen ingår att från grunden räkna ut hur man anpassar ett mönster efter särskilda kroppsmått. Så här blev min s.k. ”toile”, som jag sytt upp efter mina egna kroppsmått, och som kan ändras för att justera för t.ex. olika typer av kragar, halsringningar, ärmar och andra förändringar som man vill göra i mönstret. Det var en spännande kurs, men rätt så svår och det var mycket matte och beräkningar!

Hälsningar och glädje från Maria

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)